Reeder - Král RSS čteček pro iPhone

Pro iPhone existuje mnoho dobrých RSS čteček. Dnes bych vám rád představil jednu s názvem Reeder.

Reeder je postaven pouze na sychronizaci s Google Readerem. Z toho plyne mnoho výhod, jako například ta, že články, které přečtete v aplikaci se vám automaticky označí jako přečtené na webové verzi Google Readeru a dále také ve všech programech, které s ním synchronizují. Synchronizované budete mít také ohvězdičkované, sdílené články a komentáře k nim.

Reeder na iPhoneCo ovšem Reeder činí jednou z opravdu nejlepších RSS čteček v AppStore je jeho vzhled. Ten je velmi minimalistický a činí ovládání intuitivním. Při prvním spuštění po zadání vašeho jména a hesla ke Google Readeru se dostanete do samotné aplikace. V horní liště uvidíte krásně animované informace o synchronizaci, kterou poté nahradí původní status bar s hodinami, baterkou atd. Na spodní liště naleznete pouze tři jednoduché ikonky. Zleva to jsou ohvězdičkované články, nepřečtené články a seznam všech odebíraných RSS. Ve všech položkách jsou články seřazeny do složek podle zdroje, což udržuje pořádek a přehled. Při výběru zdroje je možné také přepínat na liště mezi články, stejně jako při spuštění jen s tou změnou, že teď se zobrazují jenom například články označené hvězdičkou z daného zdroje.
Hezkou ukázkou co vše je možné naprogramovat je označování a hvězdičkování článku přejetím prstem. Na pozadí všech článků, které nepožadují prohlížení přímo na webu (prohlížeč integrován), je krásné, nerušivé lehce nažloutlé pozadí připomínající recyklovaný papír.

Reeder kromě samozřejmých funkcí jako například odeslání odkazu, nebo celého článku na email nabízí mnoho dalších možností jak článek sdílet. Z těch známějších je to například Twitter, Read It Later, Instapaper a Delicious. Facebook chybí.

Pokud tedy hledáte schopnou RSS čtečku pro váš iPhone či iPod, která zvládá také spoustu dalších pokročilých funkcí, Reeder je tou správnou volbou.

Reeder na iPhoneReeder na iPhone